Official Selection

De udvalgte film

Udvalgte film

Official Selection

Disse er 35 udvalgte film, som alle har fået rosende ord med fra vores internationale og danske jury. Juryen består af både filmfolk og publikum. Der er film for enhver smag.

Danske film

Amygdala
AMYGDALA - Særvisning af vejlensisk kortfilm

Thriller/Drama, m s  –  Danmark

En mystisk epidemi hærger landet. Normale mennesker bliver forvandlet til frående voldsmænd og årsagen kan man ikke med sikkerhed fastslå. Mens Simone og Frederikke venter på deres mor kommer hjem, lurer farerne rundt om huset.

Med: Emma Katrine SjøbergPernille Svendsen og Kim Sønderholm

Collapse
Kollaps

Drama, 17m 37s  –  Danmark

Regitze vender tilbage fra en forretningsrejse. Hun føler tydeligt, at noget har ændret sig. Det viser sig, at familiemedlemmerne holder på hver sin hemmelighed, som til sidst munder ud i et voldsomt opgør.

Med: Julie Agnete Vang

SE TRAILER

Til Opvasken os skiller
Til Opvasken Os Skiller

Komedie/Action/Ungdom 10år+, 5m 39s  –  Danmark

Da hun kommer hjem fra arbejde, og finder ud af, at han ikke har taget opvasken, bliver diskussionen hurtigt til en actionfyldt kamp, mellem liv og død… eller gør det virkelig?

SE TRAILER

Farlig Frygt
Farlig Frygt

Drama/thriller, 18m 30s  –  Danmark

Da 10-årige Anna bliver indlagt på et børnehospital, udvikler hun en depressiv adfærd. Hendes forældre vil ikke tale med hende om sygdommen, og Anna føler sig ensom. Om dagen får hun besøg af sygeplejersken Andreas, som forsøger at hjælpe hende, men hvad ingen ved er, at Anna om natten er hjemsøgt af en uhyggelig klovn. Anna må konfrontere klovnen og dermed sin sygdom for at få det bedre.

Med: Viola MartinsenLue Dittmann Støvelbæk

Hjem 01
Hjem

Drama, 8m 58s  –  Danmark

Skilsmissebarnet Malou tager hjem til sin mor for at fejre moderens fødselsdag. Desværre er alt som det plejer at være, og Malou må igen være den voksne. En hjerteskærende film om håb, svigt og ansvar.

Med: Michael Robdrup

Oerken under vandet
Ørken under Vandet

Domumentar/Natur, 24m 12s  –  Danmark

Kystmiljøerne omkring Danmark er specielle. Vilde strande, dybblå hav og lokale fiskerivirksomheder udgør en vigtig grundpille i den danske selvfortælling. Men under overfladen lurer virkeligheden af ​​en død havbund.
Denne dokumentar tager et dybere blik på de danske kystområder. Vi møder fritidsfiskere, fiskere, dykkere, forskere og aktivister, som inviterer os på en rejse under overfladen.

SE TRAILER

Blåbogstur
Blåbogstur

Drama, 21m 00s  –  Danmark

Filmen skildrer problemerne når nogle unge mennesker bliver tvunget til at gøre noget, de ikke vil, og hvordan nogle mennesker i bund og grund lever to forskellige liv, når de er sammen med venner og familie.

Anna
Anna!

Drama, 18m 30s  –  Danmark   (vises med engelske undertekster)

Anna! er historien om en ung kvinde, som er ved at lære at stå op for sig selv ved at sætte sine egne behov og ønsker først. Langsomt begynder hun at forstå nødvendigheden af at kunne sige nej til andre for at sige ja til sig selv.

SE TRAILER

Internationale film

til børn, smil og latter

The Truth Within
The Truth Within

Animation/komedie/drama/børnefilm 4 år+, 3m 10s  –  USA  (Engelsk tale, vises med danske undertekster)

I en Make-a-Bear butik bliver en hårdkogt bamse-detektiv informeret om et lig, der er blevet fundet. Da han ankommer til gerningsstedet, begynder han at afsløre spor, som sætter ham på vej til at opdage sandheden: Faren lurer tættere på, end han tror.

SE TRAILER

The End
The End

Animation/Komedie/Børnefilm 4 år+, 2m 26s  –  USA  (Engelsk tale, vises med danske undertekster)

Efter at have set sin galante ridder dø i slutningen af filmen, må den beslutsomme prinsesse Hilderose tage sagen i egen hånd for at redde sit livs kærlighed og kunne leve lykkeligt til deres dages ende. Prinsesse-power.

SE TRAILER

Kid Heart
Kid Heart

Musical/Drama/Børnefilm 4 år+, 11m 19s  –  Japan   (Japansk tale, vises med danske undertekster)

En bedstefar der er knust, en mor der er skuffet, og et barnebarn der ikke er klar til at opgive familien. En japansk hjertevarm musical!

SE TRAILER

Fiesta Blood
Fiesta Blood

Animation/Action/Komedie 6 år+, 1m 45s  –  USA   (Engelsk tale, vises med danske undertekster)

En hævnende piñata kæmper tilbage mod brutaliteten ved et piñata-mord ved en fødselsdagsfest. Han er på en mission for at redde sine artsfæller.

I Mustache you
I Moustache You

Komedie/stumfilm 4 år+, 13m 350s  –  USA  (stumfilm)

“I Moustache You” er en finurlig magisk hjertevarm komedie, inspireret af Buster Keaton, Looney Tunes og NYC om Abby, en kvinde med social angst, OCD og agorafobi (frygt for åbne pladser) tendenser, som modtager en invitation til kærlighed, selvaccept og omverdenen.

SE TRAILER

Give It Back
Give It Back

Drama/Børnefilm 6 år+, 14m 14s  –  Israel   (Engelsk/hebræisk tale, vises med danske undertekster)

Olivia er lige flyttet fra New York til Israel. Hele sin første skoledag i 6. klasse forsøger hun at overleve og navigerer gennem det nye land hun lige er landet i, sin nye skole og nye kammerater, usikker på, hvordan hendes dag ender.

SE TRAILER

The Neighbors Dog
The Neighbor's Dog

Drama/Fantasy/Børnefilm 10 år+, 16m 44s  –  Israel   (Hebræisk tale, vises med danske undertekster

Uri bor for sig selv, da en enlig mor og hendes lille søn flytter ind ved siden af. Drengen ønsker sig en hund og kort tid efter begynder der at sker meget mærkelige ting.

SE TRAILER

A Dawn At Minato City
A Dawn at Minato City

Drama/komedie, 6m 49s  –  Japan   (Japansk tale, vises med danske undertekster)

En sædvanlig morgen for et sædvanligt ægtepar i en storby. Eller er det…?

Drama og Dokumentar

Call of Water
The Call of Water

Drama/fantasy, 19m 00s  –  USA 

Nadia bliver kastet ind på astraplanet og må stå ansigt til ansigt med urgamle kræfter for at indse det ansvar, hun har overfor sit barndomshjem.

SE TRAILER

The Hobbyiest
The Hobbyist

Neo-Noire/Thriller/Fantasy, 8m 37s  –  USA

En kort Neo-Noire-thriller om en mystisk alkymist, der blev besøgt af Sangstrom, en tilsyneladende almindelig mand på jagt efter en uopdagelig gift. Men Sangstrom viser sig at få mere end forventet i handlen med den udspekulerede alkymist.

SE TRAILER

First Call
First Call

Drama, 10m 06s  –  Cypern

Lørdag får vi besøg af producerne bag filmen

En kvinde i sidste trimester modtager et mystisk opkald fra sin ufødte søn.

The Gulf
The Gulf

Sci-Fi/Thriller/Post Apocalyptic, 17m 03s  –  Tyrkiet 

De lever i en verden, der ikke kan betrædes i løbet af dagen.  De små piger i en familie på 3 glemmer en dukke på lageret ikke langt fra huset, og forlader huset i løbet af dagen for at hente den. Det presser moderen til at træffe et valg om hendes eget liv. En kort, men svær rejse mellem huset og lageret venter hende.

SE TRAILER

Dante
Dante

Drama, 11m 34s  –  Italien   

Betjenten Riccardo er på patrulje i et boligområde i byen, da han modtager en radioalarm fra centralen. Han ankommer uden for hjemmet hos en ældre herre, Dante, som insisterende inviterer ham ind, udtrykker frygt for at nogen lytter til dem. Han iagttager adskillige aspekter af Dantes personlighed, som hele tiden ændrer sig. Betjenten står over for en frygtelig virkelighed, der vil afsløre historiens mysterier og vaghed. 

SE TRAILER

Barrier
Barrier

Drama, 9m 22s  –  Holland  

2. Verdenskrig, September 1944: To canadiske soldater finder en dreng, som er skyllet op på den hollandske strand. Hvor kom han fra, og kan man stole på ham?

Barts Whiskey
Bart's Whiskey

Dokumentar/reklame, 3m 02s  –  Irland

En følelsesladet hyldest til en lokal skolelærer og urmager: Clancy-søskendes afdøde far, Bart Clancy.  De fortæller om den lære han efterlod, som gør deres blomstrende forretning til det, den er i dag.

Dayal
Dayal - Among the Spirits

Dokumentar, 19m 52s  –  Pakistan

Dayal er en dokumentarfilm, som rejser ind i shamanernes spirituelle verden i de fjerntliggende bjergområder i Gilgit, Pakistan. Filmen dykker dybt ned i deres shamanistiske traditioner, ritualer og overbevisninger.

Lou
Lou

Thriller/Drama, 2m 35s  –  Frankrig  

En mand, der er låst inde med en fjendtlig ubuden gæst, har kun ét telefonnummer til at redde ham. Problemet er at hans samtalepartner er en 4 år gammel pige, og den eneste måde at få hendes opmærksomhed på er ved at formidle situationen som en leg.

SE TRAILER

Solus
Solus

Animation/Sci-Fi, 12m 25s  –  United Kingdom

En enlig astronaut ombord på ISS mister pludselig kommunikationen med Jorden. Han begynder snart at opleve en række mærkelige begivenheder, der sætter ham og hele stationen i fare…

SE TRAILER

First...
First...

Drama, 26m 37s  –  Polen

Da 40-årige Marysia finder ud af at den baby hun venter, har en uhelbredelig genetisk defekt og sandsynligvis vil dø kort efter fødslen, skal hun træffe et umenneskeligt valg; Skal hun afslutte graviditeten eller føde sit barn og donere dets nyre til en dødsyge pige.

SE TRAILER

The Woman Under The Tree
The Woman Under The Tree

Drama, 14m 50s  –  USA

Lucia, en hjemløs kvinde i South Beach, bruger meget af sin tid på at sidde under et træ og se en families liv udfolde sig i et hus på den anden side af gaden. Når hun ikke er under træet, kæmper hun for mad og husly, mens hun driver mellem virkelighed og vildfarelse. Det, der begynder som en tilsyneladende meningsløs handling af voyeurisme, bliver et vigtigt holdepunkt og rutine i hendes liv.

SE TRAILER

La Der Des Der
La Der Des Der

Drama, 8m 18s  –  Frankrig

“Hvis den sidste overlevende soldat fra den første verdenskrig ønskede at slippe af med den frygtelige byrde, der holdt ham i live … ville hans navn være Simon Rosenberg.”

SE TRAILER

Promenade
The Promenade

Drama/Eksperimentel, 15m 41s  –  Sverige (Svensk tale, vises med engelske undertekster)

Uanset om vi går en tur for at finde en vej, finde svarene eller bare ryge en cigaret, er vi så forbundet uden at vide det… fanget i en blanding af virkeligheder på livets promenade?
Nogle historier kan ikke forsvinde, mens vi bevæger os tæt på hinanden, De kan være tæt på og samtidig langt væk, i et krydsfelt af realiteter.

SE TRAILER

Malpelo
Malpelo: Mountain of Sharks

Dokumentar/Natur, 14m 53s  –  USA

Langt væk fra det nærmeste land ligger en mystisk undervandsvulkan, og under bølgerne finder man et mylder af liv. Store stimer af fisk gør vandet mørkere, og hundredvis af hajer patruljerer havbjerget.
Men som alle vilde steder er også denne i alvorlig fare. Ulovligt fiskeri og jagten på hajfinner kan snart udtømme dette naturlige vidunder og UNESCO-arvsted for dets naturlige vidundere.

SE TRAILER

Work It Class
Work It Class!

Komedie/Satire, 8m 0s  –  Spanien

Under en fancy nytårsfest vil to dansere forsøge at håne overklassens publikum ved at ændre sangen til deres optræden. Da musikrettighederne efterfølgende spænder ben for parret, må de improvisere til publikums store begejstring… eller er det bare elitært snobberi? Komedie med et tvist.

SE TRAILER

Phoenix
Phoenix

Drama, 24m 34s  –  Tunesien

En pige, der lider af Xeroderma pigmentosum (ekstrem følsomhed overfor ultraviolet lys), beslutter hun sig for at stikke af for at møde sin far. De begiver sig begge ud på en tur og begge har hemmeligheder, som vil blive afsløret, når de lærer hinanden at kende

Film som er udgået af programmet

ISA SA ISANDAAN
UDGÅR - ISA SA ISANDAAN

Drama, 17m 16s  –  Filippinerne

Denne film udgår af programmet, da producenten ikke har fremsendt filmen til visning.

The land beneath our feet
UDGÅR - The land beneath our feet

Drama, 24m 37s  –  Brasilien

Denne film udgår af programmet, da producenten ikke har fremsendt filmen til visning.

2020 Odisseia
UDGÅR - 2020: A 3rd Left Odyssey

Eventyr/Drama/Børnefilm, 14m 10s  – Portugal

Denne film udgår af programmet, da producenten har trukket filmen tilbage.